Dikorek Biji Mata Sebagai Rawatan Kerana DirasukBUENOS AIRES: Seorang gais berumur 16 tahun telah diperlakukan seperti binatang oleh kelaurga sendiri selepas dia dirogol beramai-ramai kemudian matanya telah dicungkil oleh kakaknya sendiri General Pinedo

Menurut laporan, mereka berbuat demikian selepas mendapat arahan daripada seorang paderi tempatan sebagai cara mengubatinya selepas dikatakan telah dirasuk. .

Gadis berkenaan kini dikatakan sedang nazak dan bertarung nyawa di unit rawatan rapi hospital berhampiran kediaman mereka.


Dia diperlakukan demikian kerana keluarganya percaya dia telah dirasuk oleh makhluk halus menyebabkannya sering terbayang-bayang kelibat binatang di dalam kepalanya.

Menurut cerita kakak mangsa, dia telah diberikan sebilah pisau tajam oleh paderi berkenaan untuk digunakan mengcungkil mata adiknya itu kerana percaya cara berkenaan dapat memulihkan adiknya malahan ibu dan bapanya turut bersetuju setelah mempercayai kata-kata paderi berkenaan.

Pihak polis tempatan mengesahkan gadis berkenaan kini telah dirawat dan dalam keadaan kritikal di mana mangsa telah mengalami kecederaan di bahagian alat sulitnya dan mereka yang merogolnya dalam upacara pemujaan aneh tersebut akan ditangkap.

Dalam masa 22 tahun saya berkhidmat dengan pasukan polis Argentina, inilah kali pertama saya melihat satu kes yang begitu mengejutkan dan lebih dahsyat dilakukan oleh ahli keluarga sendiri mangsa pula.

“Begitu juga dengan pihak pendakwa raya. Mereka juga baru pertama kali berdepan dengan kes yang kejam ini. Sukar untuk dibayangkan perkara seperti ini boleh berlaku kepada seorang remaja,’’ kata polis. - Siakapkeli.my

0 Response to "Dikorek Biji Mata Sebagai Rawatan Kerana Dirasuk"

Post a Comment